Akdeniz Yemekleri

Antalya’nın gözde turizm merkezlerinden biri olan Kemer, her konuda olduğu gibi yeme-içme konusunda da keyifli anlar sunuyor. Her damağa uygun lezzetlerin bulunabileceği Kemer’de birbirinden farklı mutfaklardan örnekleri tadabilirsiniz.  Kemer’de yer alan dünya standartlarındaki oteller misafirlerine farklı dünya mutfaklarından örnekler sunabiliyor. Mutfak, otellerin en çok önem verdiği konulardan biri olması nedeniyle otellerde konaklayan misafirler farklı yemek deneyimleri yaşayabiliyor.  Kemer’de otelinizden çıktığınızda da yemek konusunda şanslısınız. Çünkü Kemer, restoran ve cafeleri ile de dünya standartlarını yakalamıştır. Birbirinden farklı ülkelerin mutfaklarından örnekler bulabileceğiniz Kemer’de yemek sonrasında keyifli sohbetler yapabileceğiniz cafeler ve barlar da bulunmaktadır. Her bütçeye uygun restoran, cafe bara sahip olan Kemer, bu konuda da misafirlerini ülkelerine mutlu göndermeyi başarıyor.      

Bölgesel yemek kültürü açısından ülkemize baktığımızda Akdeniz bölgesi mutfağının batı bölümü Ege, doğu bölümü ise Doğu Anadolu bölgesinden etkilenmiştir. Batı bölümlerde sebze, otlar ve zeytinyağı daha belirginken doğuda et, bulgurdan oluşmuş yemekler ve kebaplar sofralarda daha etkin bir biçimde yer alır. Bütün Anadolu’da çok yaygın bir şekilde hazırlanan çorba, hamur işleri, meze, pilav çeşitleri, dolma gibi yemekler ve çeşitli tatlılar Akdeniz bölgesinde de severek tüketilir. Bunun yanı sıra bölgenin denize uzun bir kıyısı olmasına rağmen deniz ürünleri daha ikinci planda yer alır.

Akdeniz Bölgesi Mutfağına Özgü Bazı Yemekler :

Zeytinyağlılar: Zeytinyağlı Kereviz, Fava, Deniz Börülcesi, Piyaz, Kuru Bakla Piyazı, Zeytinyağlı Fasulye, Zeytinyağlı Enginar, Kereviz, Şakşuka, Pırasa, Zeytinyağlı Bamya  

Çorbalar: Tarhana Çorbası, Kulaklı Çorbası, Fasulyeli Tavuk Çorbası, Dübari Çorbası, Ekşi Aşı, Şiş Börek Çorbası, Oğmaç Çorbası    

Tatlılar: Künefe, Beyaz Muhallebi, Elmalı Ponçik, Ağızlı Kadayıf, Kabak Helvası, Lokul, Kadayıf Dolması, Tahinli Cevizli Kabak Tatlısı   

Salatalar: Akdeniz Salatası, Balık Salatası, Kırmızı Biber Salatası, Patlıcan Salatası, Barbunya Salatası, Sakız Reçeli, Lokma, Karadutlu Tatlı Lor Peyniri    

Dolma Çeşitleri: Avakado Dolması, Kalamar Dolması, Patates Dolması, Enginar Dolması, Nohutlu Patlıcan Dolması, Bumbar Dolması, Kabak Çiçeği Dolması    

Yemekler: Mahluta, Baba Hannuş, Gülgas, Fıstıklı Köfte, Çökelekli Biber Dolması, Ciğerli Bulgur Pilavı, Dilme, Ezme Kebap, Kabune, İmam Bayıldı